Okategoriserade

Att vara en medmänniska

Sponsrad inlägg i samarbete med VM läkarkonsult

Ända sedan jag var ett litet barn har jag alltid haft förmågan att lyssna mer än jag talar. För jag har fått lära mig att man har en mun och två öron. Just för att man ska lyssna mer än man talar. Om man endast talar lär man sig inget nytt utan man hör då sina egna åsikter. Jag är sorten som alltid vill höra vad andra har att säga för då lär man sig mer.

Jag har också fått höra att jag är en god lyssnar och att jag inte dömer folk. Jag låter folk få vara som de är och accepterar dem som de är. Jag önskar också att andra människor ska kunna acceptera mig som jag är och inte döma mig heller.

Tänk om alla kunde vara goda lyssnar utan att döma då hade världen sett annorlunda ut. Nu gör den inte det för det finns olika sorters människor och vi alla har olika bakgrund och olika värderingar. När livet är som svårast så är det bra att man få tala med någon utomstående för ibland kan det kännas lättare än att tala med någon som redan känner en. Den som inte känner dig kommer också se allt från ett helt annat perspektiv än den som känner dig.

Digital hjälp

Har du inte tid att resa dvs ta dig till och från psykiatrisk mottagning kan jag rekommendera dig VM läkarkonsult är en psykiatrisk mottagning i Uppsala och digital mottagning som har digitala läkarbesök med specialistläkare psykiatri.  Själv bor jag i Uppsala så för mig är det inte svårt att besöka mottagningen. De som bor utanför kan alltid ta detta möte digital och sitta i sitt eget hem och slippa gå ut. Speciellt nu när det är Corona tider då är det ännu viktigare att hålla sig hemma för att varken smitta andra eller bli smittade.

VM läkarkonsult dig med din det som kan vara svårt för dig just nu. Kanske har du svårt att sova eller har andra besvär som är psykiska dvs psykisk ohälsa. Då ska du absolut ta kontakt med denna mottagning för rådgivning.

De håller också på att utveckla onlinekurser som låter väldigt spännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *