Okategoriserade

Jag sliter av mitt hår

Sponsrat inlägg i samarbete med Mjällbusters

Hårvård hos barn är ett problem som vi måste vara mycket noga med eftersom det ska både se ganska naturligt och rent ut.

Små barnens hår är känsligare än vuxnas! Du kan inte sköta det som vuxnas hår.
Att kamma ett trassligt hår är nog bland det svåraste som finns .
Jag använder barn schampo och balsam på mina flickors hår med låg PH-värde. Kammar deras hår efter att jag duschar så blir det lättare att kamma.

När du tvättar håret, massera in schampot i hårbotten och genom håret, löddra inte schampot kraftigt.
Använd ett balsam och kamma håret omedelbart efter konditionering medan håret fortfarande är våt.
Efter tvättning och konditionering, se till att försiktigt torka håret med handduk, flytta inte handduken fram och tillbaka genom håret.
För barn med långt hår, sov med en lös fläta under natten
För att bli av trassel och härvor:Innan kamning, börja alltid med att spraya en bra så kallad detangler generöst genom håret.

Använd en bred tandkam. Börja kamma på själva hårtopparna och arbeta dig upp till hårbotten långsamt..

Mjället hälsar på hos familjen

Detta är hur vi sköter vårt hår då jag och ett av mina barn har lockigt hår och den andra barnet har rakt hår. Ibland händer det också att jag och min äldsta dotter får problem med mjäll och då använder vi mjällschampo. Vi har provat nästan alla som finns på marknaden och en av dem som vi trivs bäst med är mjällbusters som det coolt heter.

Jag brukar även använda detta schampo på min man och yngsta dotter också för då tror jag att de aldrig kommer få problem med mjäll. Mjäll är något riktigt jobbigt eftersom det händer att vi ibland klär oss i svarta kläder och då syns det som snö på kläderna. Vi har ju alla mörkt hår i familjen och då syns mjället också väldigt mycket. Så det gäller att vara smart och tvätta håret med rätt produkter för att få bukt på mjället. Hur gör du själv med mjället? Vad använder ni läsare för produkter för att hålla mjället borta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *