Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Lahmacun turkisk pizza

I dag började min sommarlov. Att vara hemma och spendera tid med mina barn gör mig väldigt glad. Ingen anledning att stressa för att gå till skolan eller arbeta. Jag lagade enkla måltider när jag jobbade. Nu kan jag laga de rätter jag vill laga. Idag gjorde jag turkisk pizza . Självklart hjälpte. barnen mig De äl skar att hjälpa till och känna sig behövda när jag lagar mat med deg !

petspaprika
1 tomat, stor
1,5 msk bladpersilja, hackad
0,5 msk tomatpuré
0,5 msk paprikapuré, söt
2 msk olivolja
1 tsk paprikapulver, sött
0,5 tsk pul biber, eller chiliflakes
1 vitlöksklyfta
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald
Topping:

1 dl bladpersilja, hackad
1 rödlök
1 msk citron, pressad
ev lite sumak.

 

Lahmacun (turkisk pizza) – gör så här:

  1. Pizzadeg: Rör ut jästen i vattnet. Blanda i olja, salt och socker. Rör i mjölet och arbeta degen kraftigt tills den släpper från bunkens kanter. Låt den jäsa övertäckt i kylen ca 8 timmar.
  2. Fyllning: Skala och skär löken i bitar, halvera och kärna ur paprikan och skär tomaterna i bitar. Lägg allt i en matberedare tillsammans med persiljan. Mixa till en slät sås.
  3. Rör i puréerna, olja och kryddor så att allt blandas väl. Skala och riv i vitlöken. Blanda i färsen. Krydda med salt och peppar.
  4. Dela degen i tio bitar, à ca 100 g. Sätt ugnen på 250°.
  5. Lägg ett lätt mjölat bakplåtspapper på en blöt handduk så glider inte papperet när du kavlar. Kavla ut degbitarna tunt, nästan så att man ser igenom degen, ca 23 cm i diameter.
  6. Bred ut ca 3 msk av köttfärssmeten med en sked så att den tunt täcker hela degen. Flytta över bakplåtspapperet med pizzan på en plåt och grädda mitt i ugn ca 7 min. Fortsätt grädda resterande pizzor på samma sätt.
  7. Topping: Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Blanda med persilja och citronsaft.
  8. Strö lökblandningen över pizzorna direkt när de kommit ur ugnen. Rulla ihop pizzorna och linda ett smörgåspapper runt om så går det lättare att äta. Krydda gärna extra av sumak .

Lämna ett svar

Till startsidan
Translate »