Okategoriserade

Alla tips för att slippa stress är välkomna

I vår familj är det oftast jag som handlar och lagar mat. Ibland äter vi hemma hos min svärmor också men jag försöker att hjälpa till där så mycket jag hinner.

Men att arbeta heltid och dessutom ha hand om två barn är, som alla andra föräldrar vet, någonting som tar väldigt mycket tid.

Att då dessutom planera maträtter, handla, leta recept och sen laga maten är inte någonting man alltid orkar med.

Jag har därför börjat prova matkassar och det är bland det bästa jag har gjort. Det är så skönt att slippa tänka på maten hela tiden. Att veta att det finns färdigt hemma så det bara är att börja laga.

Jag som inte heller äter fläskkött är väldigt glad att det finns så många vegetariska alternativ på marknaden numera. Det gör allting mycket enklare.

I vår familj har vi testat hello fresh som har fått bäst betyg hos matkassetopplistan.se, det är väldigt enkelt att laga mat med hjälp av hello fresh.

Du får en låda med maten, där i ligger eventuella kyl och frysvaror förpackade tillsammans så du snabbt kan plocka upp dem.

Sen får du bruna pappkassar med resterande ingredienser som du kan förvara i skafferi eller kyl beroende på innehåll. På varje kassa sitter en klisterlapp med en färg, den färgen återfinns också på kyl eller frysvaran samt receptbladet som hör till rätten. Det är alltså rena barnleken att hitta rätt mat och recept. Nu är det så enkelt att till och med min man har sagt att han ska börja laga mat hemma hos oss. Det känns väldigt skönt att veta att han fixar bra mat åt barnen de dagar som jag jobbar sent.

Om du är intresserad av att prova en matkasse så rekommenderar jag att du går in på matkassetopplistan.se och läser om de olika matkassarna som de har recenserat. Du kan då även läsa kundrecensioner, jämföra lägsta pris per portion samt se vilka som har menyer som passar dig och din familj bäst.

Ett tips när du ska ge dig ut i matkassedjungeln är att fundera på vilken typ av mat du gillar. Är du en person som har kräsna barn som bara äter en viss typ av mat? Gillar ni vegetariskt? Vill du att så mycket som möjligt ska vara eko eller kravmärkt? Är det viktigt för dig att allting är producerat i Sverige? Vill du kunna hämta upp matkassen själv med ex cykel för att bidra så lite som möjligt till miljöutsläpp? Alla sånna saker kan vara viktiga att tänka på innan du börjar leta. Det blir enklare då. Lycka till och smaklig måltid!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *