Okategoriserade

I jakt på schyssta underkläder?

sponsrat inlägg i samarbete med feminint.se

Att man vill ha bekväma och snygga underkläder som passar är ingenting nytt. Men att det ska vara så svårt att hitta bra kläder är en helt annan grej!

Hos feminint.se kan du hitta bh’ar i storlekarna A-O med omkrets 60-130 cm. Majoriteten av kvinnor bör känna sig inkluderade i det spannet och kunna hitta någonting som passar dem.

Vet du egentligen hur du ska göra för att hitta din optimala bh storlek? Det skiljer såklart mellan bh’ar precis som alla klädesplagg, men det finns ändå ett visst mått som man behöver veta för att enklare kunna hitta rätt bh. Om du handlar från de större klädkedjorna så är deras bh’ar oftast billigare med lite sämre kvalitet och större differens mellan de olika storlekarna. Köper du däremot från lite dyrare och mer exklusiva företag så får du oftast mer för pengarna.

När du mäter ut din optimala bh’storlek så ska du först mäta måttet precis under bysten, alltså rätt på bröstkorgen. Där ska du hålla måttbandet relativt spänt för att få en korrekt siffra. Därefter ska du mäta omkretsen där din byst är som störst, mät denna med en bh på. Nu ska du hålla måttbandet lite lösare, men inte slappt.

Därefter avrundar du ditt första mått till närmsta 5-tal (75-80-85-90 osv). Sen tar du ditt största mått minus det minsta och fokuserar på skillnaden. Om du tex mäter 101 cm över bysten och 75 under bysten så är skillnaden 26 cm. Denna siffra talar om vilken kupstorlek du ska ha. Den första siffran (75 i detta fall) talar om storleken runtom. En kvinna med dessa mått ska då använda en bh i storlek 75G.

Det är viktigt att man uppdaterar sitt mått kontinuerligt eftersom kroppen konstant förändras. Det är inte mycket som är så oskönt som en bh som antingen sitter för löst eller för hårt runt bröstkorgen. Eller när kupan är för liten och man helt plötsligt får fyra bröst istället för två. Det är ingen höjdare och då är det dags att införskaffa en ny bh.

Tänk också på att om du tvättar dina bh’ar korrekt så kommer de att hålla mycket längre. Det är alltid bäst att handtvätta bh’ar och maskintvätt rekommenderas inte, inte ens handtvättsprogrammet. Det går fort att handtvätta några bh’ar, se till att ha flera stycken så du kan samla dem och tvätta allihopa samtidigt istället för att bara tvätta dem en och en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *