Okategoriserade

Inkomstförsäkring?

Sponsrat annonsinlägg

Har du en inkomstförsäkring? Vet du vad en inkomstförsäkring är? Vet du när den gäller?

Massvis med frågetecken som kan behöva benas ut. Men oroa dig inte, snart kommer du veta (nästan) allt du kan behöva veta om inkomstförsäkringar.

Du kan nämligen gå in på inkomstförsäkring.se och läsa mer efter att du har läst klart här i inlägget.

Om du skulle råka ut för att bli arbetslös så skyddar du din privatekonomi med en inkomstförsäkring. Via din inkomstförsäkring kan du nämligen få ut en stor del av din lön i arbetslöshetsersättning. Det blir därför betydligt enklare att klara sig ekonomiskt vid arbetslöshet om man har en inkomstförsäkring.

Om du är medlem i ett fackförbund så kan en inkomstförsäkring ingå i avgiften redan, annars brukar man ganska ofta kunna teckna en och välja till det via sitt fack.

Självklart kan du också teckna en privat inkomstförsäkring hos flera olika försäkringsbolag. De gäller oavsett om du är medlem i något fackförbund eller inte.

För att få teckna en inkomstförsäkring kan det vara lite olika krav från olika försäkringsbolag. Några saker kräver dock de flesta. Dessa krav du ska uppfylla är:

  • Du är medlem i en a-kassa och har en tillsvidareanställning
  • Du är bosatt i Sverige
  • Du ska inte vara medveten om någon risk till uppsägning i dagsläget

Chefer och egna företagare kan ibland ha det svårt att hitta inkomstförsäkringar som passar dem då inte alla försäkringsbolag vill försäkra dessa kategorier. Hör du till dessa kategorier så är det därför extra viktigt att du kollar vad som gäller när du hittar en försäkring du vill teckna.

Kort och gott kan man säga att en inkomstförsäkring är utöver a-kassan. Du som har en lön i dagsläget kan få möjligheten att få ut 80% av vad du tjänade i arbetslöshetsersättning.

Ju högre lön du har, desto mer värt är det att teckna en inkomstförsäkring. En privat inkomstförsäkring kan ge dig bättre villkor än den som erbjuds via ditt fackförbund. Kolla alltid upp villkoren. Dels kan du då ofta försäkra din inkomst till en högre summa med en privat försäkring, men du kan ibland också få ersättning i flera dagar än med den fackligt anslutna försäkringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *