Okategoriserade

Skärpta parkeringsregler

Sponsrat annonsinlägg

I Uppsala kommun inför man nu sen 2 november nya och striktare parkeringsregler.

Tidigare har majoriteten av bostadsområden varit gratis att parkera i längs med gator och liknande.

Nu är det dock avgiftsbelagt i Fålhagen, Luthagen och nu senast i Svartbäcken och Tunabackar där min mans familj bor och där hans äldsta dotter med familj bor.

Detta innebär alltså att om vi ska hälsa på hos dem så måste vi betala en avgift för att parkera utanför dem. Det låter kanske inte som en stor affär men om man, som vi, vill umgås ofta så tjänar man nästan på att bygga ett gemensamt garage.

Min mans dotter bor i hus och de borde bygga ett garage (det vet jag att de tänker så småningom). När de ska bygga garage bör de kontakta teckentrup och läsa om deras garageportar.

Det är viktigt att man har en bra garageport till sitt garage. Det innebär trygghet då man vet att ens fordon och tillbehör är säkrade bakom dörren. Det är också viktigt att dörren är smidig och enkel att öppna. Om den är krånglig så kommer man ändå inte använda sitt garage för bilar utan man kommer ställa bilen utanför och använda garaget som förråd. Även då är det viktigt med en säker dörr.

Om man ska parkera i närheten av dem nu med de nya reglerna så kan man använda sig av en app eller köpa som ett abonnemang. Det kostar ca 400kr/månaden. Så man får verkligen fundera på hur mycket man ska umgås. Det är ju corona-tider också så vi kanske ska skippa att hälsa på ändå 😉

Många villor idag har inte garage utan man har satsat på själva huset. Man bygger en carport som bilen kan stå i/under så den inte blir lika hårt utsatt för snö och väder som om den stod på gatan.

Skulle jag bo i villa skulle jag absolut vilja ha ett garage med en bra dörr. Troligtvis en vikdörr med en kontroll till så man enkelt kan öppna dörren från bilen när man ska köra in den. Så mycket enklare att hantera med en kontroll än en fysisk nyckel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *