Okategoriserade

Vet du vad sökmotoroptimering är?

 

Sponsrat inlägg i samarbete med Hjalmar & co SEO byrå 

 

Att starta en hemsida och driva den är rätt krångligt bara det. Att dessutom få folk att landa på din sida är ännu svårare. 

 

Det är så mycket att tänka på. Vilket domännamn? Hur fasen bygger man en sida? Ska jag köpa en färdig? Bygga själv? 

Säg att du har fixat klart din hemsida. Kanske bloggar du? Eller skriver om ett visst tema. Vi låtsas för en stund att du är fotograf. 

Har du provat att googla fotograf och sen din stad? Det är…inte få sidor en landar på så att säga. 

 

Hur många som helst faktiskt. Så hur gör man då för att hamna bland de första? För let’s Face it. De flesta kommer klicka på nån av typ de fem första. 

 

Det bästa är såklart att anlita någon som har koll på sånt här. 

Det finns ett begrepp för det hela. SEO. Search engine optimization. Eller sökmotoroptimering på svenska. Det innebär kort och gott att de letar upp vad din idealkund söker på för att hitta dig. 

 

Fotar du barn? Familjer? Porträtt? Bröllop? Vad är din nisch. När du vet den så vet du din idealkund. När du vet det så kan du få hjälp med sökmotoroptimering. Vilka ord du bör ha med på din hemsida och hur de ska placeras osv. 

En hel vetenskap för oss som inte kan det. Lätt som en plätt för experterna på Hjalmar & co SEO byrå 😉

jag hade aldrig hört talas om SEO innan jag började blogga. Anne som driver blogbiz är en fena på sökmotoroptimering och utbildar alla sina bloggare inom detta. Jag tycker dock att det är väldigt svårt att veta hur jag ska göra med allting oavsett.

Skulle jag starta en hemsida och försöka marknadsföra mig vi den så skulle jag absolut ta hjälp av en SEO byrå för att spara lite tid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *