Okategoriserade

Bröllop i Märsta

Ett magiskt bröllop

Ett bröllop är något man minns för evigt. Och det är precis vad alla som var med på detta bröllop kommer att göra. Ett bröllop är en vigsel och dom flesta har också en stor fest efter det. Vigseln är en symbol där ett par ingår i ett äktenskap. Ordet bröllop kommer från fornsvenskans bruþlöp, som man uttalar som ’brudlopp’. Brudlopp var dom som ledsagade bruden från brudens hem.

Innan ett bröllop brukar man ibland ha en förlovning eller trolovning.

Ett bröllop är den gladaste festseden och även om bröllopsfesterna kan vara påkostade var bröllop på 1800-talet och 1900-talets första årtionden tillställningar som firades i många dagar. Förr på stora bondbröllop avlöste dans och ätande varandra. Då behövdes många som hjälptes åt med allt såsom kalaskockar, uppassare, marskalkar, tärnor m.fl. Bröllopet var en äresak för brudens hemgård och det kunde vara hundratals gäster som var med på festen som då var öppen för hela byn.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *