Okategoriserade

Dessa lekar brukar barnen leka utomhus

Nu ska jag dela med mig av barnlekar man kan göra utomhus

Det är en stor skillnad på vad barn idag leker med utomhus jämfört med vad barn lekte med när jag var liten. Men jag försöker alltid förklara och visa vad vi lekte med när vi var små. För då fanns inte alla dessa leksaker som det finns idag. Mobiler för att ringa varann när man inte vet var den andra är existerade inte till exempel. Då fick man gå till varann för att prata – inte bara ta fram mobilen och ringa varann,

Mina barn tycker det är jättekul att vara i skogen och vad som finns under alla löv och grenar. Jag har visat som hur vi letade efter kottar för att använda som “mat” eller “pengar* i en affär som ett exempel. Eller hur man byggde en koja av alla grenar som vi träffades i och berättade saker för varann. Idag sätter föräldrar upp både stugor och tält och barnen kan leka. Istället för att dom får lära sig att göra det själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *