Bilresa med min svärfar för att köpa närproducerad korv!

Detta är barnens farfar dvs min svärfar

Finns det något bättre än att åka ut och åka på en liten resa tillsammans med familjen ? Vi är lyckligt lottade då vi tycker att det är kul. Men jag vet också att det finns familjer som tycker att det är jobbigt. Men jag har aldrig skrattat och skrattar alltid lika mycket när vi är ute och åker tillsammans.

I Uppsala finns det flera platser där man kan hitta närproducerad korv av hög kvalitet. En av dessa platser är Bondens egen marknad, som hålls regelbundet på Vaksala torg. Här samlas lokala producenter och bönder för att sälja sina produkter direkt till konsumenterna. Korv är en populär produkt på marknaden och det finns flera olika varianter att välja bland, exempelvis korv av nöt- eller fläskkött, kryddad korv eller mildare alternativ för barn.

Ett annat ställe där man kan hitta närproducerad korv är på Uppsala saluhall. Saluhallen är en samlingsplats för lokala producenter och restauranger som erbjuder en mängd olika delikatesser för den kräsne matälskaren. Här kan man hitta korv från olika delar av landet, tillverkad enligt traditionella recept och med hög kvalitet på råvarorna.

För den som inte har möjlighet att besöka marknader eller saluhallar finns det även möjlighet att köpa närproducerad korv direkt från producenten. Många gårdar i Uppsala och dess omgivningar erbjuder möjligheten att handla direkt på plats eller att beställa via deras hemsida. På så vis kan man vara säker på att korven man köper är både närproducerad och av hög kvalitet.

Att köpa närproducerad korv är inte bara ett sätt att stötta lokala bönder och producenter, utan det ger även möjlighet att få en mer hållbar och miljövänlig matproduktion. Genom att välja närproducerat kan man minska transportsträckorna för livsmedlet och därmed minska dess klimatpåverkan. Dessutom kan man vara säker på att kvaliteten är hög och att djuren har haft en bra uppväxtmiljö.

Sammanfattningsvis finns det flera platser i Uppsala där man kan hitta närproducerad korv av hög kvalitet. Genom att välja närproducerat stödjer man lokala producenter samtidigt som man får en hållbar och smakrik produkt. Så nästa gång du är sugen på korv varför inte prova på en närproducerad variant och upplev skillnaden själv?

Här bjuder jag på en kryddig korv med ett glas rött vin till och surdegsbröd.

Min svärfar hal alltid roliga historier att berätta och det gör också att alla våra resor aldrig blir tråkiga. Hur många timmar vi än sitter i bilen så har vi roligt. Och även barnen. Dom sover aldrig på våra resor som många andra barn gör. För dom vill veta mer, höra mer och lyssnar alltid när historierna börjar hagla i bilen. Och alla historier är lika intressanta. Vissa är sorgliga, men många är glada och roliga och barnen får veta allt.Varför dölja allt som är tråkigt. Vi måste alla lära oss att ta hand om varann.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *