Bröllopsdag firas med rackabajsare korven

Firat

Vi har haft vår elfte bröllopsdag och den firade vi tillsammans och åt en god middag tillsammans. Tiden går fort och man höger inte riktigt med. Och det man ser på att ren går är barnen som blir större och större.

Varje gång vi firar vår bröllopsdag köper med oss korv hem.

Korven rackabajsare är en klassisk svensk korv med ett namn som väcker både förundran och skratt. Men varför heter denna korv egentligen rackabajsare? För att förstå namnets ursprung och betydelse måste vi ta en närmare titt på korvens historia och traditioner.

Korven rackabajsare anses ha sitt ursprung i de småländska skogarna, där den traditionellt tillverkades av jägare och jägare för att vara lätt att ta med sig på jakten. Namnet rackabajsare sägs ha uppstått på grund av korvens uttalade gasbildningsegenskaper, vilket kan leda till luftiga och ibland ljudliga situationer efter att korven ätits.

Att korven fick namnet rackabajsare kan också kopplas till dess traditionella smak och kryddning. Korven är vanligtvis kryddad med bland annat vitlök, lök, peppar och oregano, vilket ger den en stark och karakteristisk smak. Denna kraftiga kryddning resulterar i en korv som kan ge en rejäl “kick” för smaklökarna och magen.

Namnet rackabajsare har även bidragit till korvens popularitet och rykte som en rolig, avslappnad och något skämtsam maträtt. Många svenskar har en nostalgisk och humoristisk koppling till den här korven och den dyker ofta upp på grillfesten eller picknicken som ett kul inslag.

Det är viktigt att komma ihåg att namnet rackabajsare inte är negativt eller nedvärderande, utan snarare en lekfull och charmig benämning på en korv med karaktär. Namnet har blivit en del av korvens historia och tradition och många uppskattar det just för dess unika och underhållande karaktär.

Så varför heter korven rackabajsare? Förmodligen för att den har en rik historia, en stark smak och en charmig personlighet som gör den till en favorit bland många svenskar. Oavsett namnet är korven rackabajsare en del av vår matkultur och en kul och smakrik upplevelse för alla korvälskare därute.

Då vi har vår elfte bröllopsdag så firar vi stålbröllop. Inte för att vi sätter namn på dom, men det är ganska kul att se vad alla åren har blivit namngivna till. Nu ser vi fram flera år framåt.

1 år Bomullsbröllop
2 år Pappersbröllop
3 år Läderbröllop
4 år Fruktbröllop
5 år Träbröllop
6 år Sockerbröllop
7 år Yllebröllop
8 år Gummibröllop
9 år Linnebröllop
10 år Tennbröllop
11 år Stålbröllop
12 år Sidenbröllop
13 år Spetsbröllop
14 år Elfenbensbröllop
15 år Kristallbröllop
16 år Fjäderbröllop
17 år Silkesbröllop
18 år Satinbröllop
19 år Galonbröllop
20 år Porslinsbröllop
21 år Nylonbröllop
22 år Jutebröllop
23 år Hampabröllop
24 år Sammetsbröllop
25 år Silverbröllop
26 år Korkbröllop
27 år Balsabröllop
28 år Masonitbröllop
29 år Plywoodbröllop
30 år Pärlbröllop

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *