
Här följer ett recept på kyckling med bulgur och currysås:
Ingredienser:
- 4 st kycklingfiléer
- 2 dl bulgur
- 4 dl vatten
- 2 tsk curry
- 2 dl grädde
- 1 dl crème fraiche
- salt och peppar
- olja eller smör till stekning
- färsk koriander eller persilja till servering
Gör så här:
- Börja med att koka bulgur enligt förpackningens anvisningar. Använd 2 dl bulgur och 4 dl vatten. Tillsätt gärna lite salt i vattnet för extra smak.
- Strimla kycklingfiléerna i ca 2 cm breda remsor. Krydda med salt och peppar.
- Hetta upp olja eller smör i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen tills den fått fin färg och är genomstekt, ca 3-4 minuter per sida. Se till att kycklingen är helt genomstekt för att undvika risker med salmonella.
- I en separat kastrull, häll i grädde och crème fraiche och värm upp på medelvärme. Tillsätt curry och smaka av med salt och peppar. Låt såsen sjuda i några minuter så att smakerna blandas väl.
- När bulguren är klar, häll av vattnet och blanda den med kycklingen.
- Servera kycklingen med bulgur och häll över currysåsen. Strö över färsk koriander eller persilja som dekoration.
Njut av denna smakrika och kryddiga rätt!
Lämna ett svar