Kyckling med bulgur och currysås från Eas Away
Kyckling med bulgur och currysås från Eas Away

Här följer ett recept på kyckling med bulgur och currysås:

Ingredienser:

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk curry
  • 2 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • olja eller smör till stekning
  • färsk koriander eller persilja till servering

Gör så här:

  1. Börja med att koka bulgur enligt förpackningens anvisningar. Använd 2 dl bulgur och 4 dl vatten. Tillsätt gärna lite salt i vattnet för extra smak.
  2. Strimla kycklingfiléerna i ca 2 cm breda remsor. Krydda med salt och peppar.
  3. Hetta upp olja eller smör i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen tills den fått fin färg och är genomstekt, ca 3-4 minuter per sida. Se till att kycklingen är helt genomstekt för att undvika risker med salmonella.
  4. I en separat kastrull, häll i grädde och crème fraiche och värm upp på medelvärme. Tillsätt curry och smaka av med salt och peppar. Låt såsen sjuda i några minuter så att smakerna blandas väl.
  5. När bulguren är klar, häll av vattnet och blanda den med kycklingen.
  6. Servera kycklingen med bulgur och häll över currysåsen. Strö över färsk koriander eller persilja som dekoration.

Njut av denna smakrika och kryddiga rätt!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *